Přeskočit na: Obsah

Letní sezóna je v plném proudu a vy přemýšlíte, kam utéct z rozpálené Prahy? Nejlákavější možností je vyrazit někam k vodě. Podívejte se s námi po okolí hlavního města, kde kromě příjemného osvěžení najdete i atmosféru jako u moře, romantická zátiší nebo pláže pro domácí mazlíčky.

Štítky: #léto, #sport, #životní styl,

Text: Tereza Bušová
Foto: Archiv

Proboštská jezera pro rybáře

Přírodní koupaliště Proboštská jezera najdete nedaleko Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi. Jsou proslulé nejen kvalitní letní rekreací s možností vodních sportů, jako je windsurfing, ale i poklidnými místy vhodnými k rybaření či nudistickou pláží na druhé straně jezera. Samotný areál nabízí také možnost ubytování v místním kempu, ke kterému patří placená a udržovaná písčitá pláž. Na své si přijdou ale i neplatiči, louka vedle kempu je volně přístupná.

Malý kousek moře v Konětopech

Rádi byste letos vyrazili k moři, ale z různých důvodů nemůžete? Pak jsou pro vás jezera Konětopy jako stvořená. Jsou vzdálená necelých 45 minut jízdy z Prahy mezi obcemi Konětopy a Dřísy. Historicky se jedná o bývalé zatopené pískovny, kde voda sice není slaná, ale zato kvalitní a průzračně čistá. Samotná jezera nabízí výborné zázemí k celodennímu koupání včetně písčitých či travnatých pláží, které obklopuje vonící borovicový les. Přijeďte si sem nasát atmosféru letních prázdnin u chorvatského moře!

Romantické koupání u Harasova

Přibližně 12 kilometrů od Mělníka se nachází romantické Kokořínské údolí plné tajemství. Jedním z nich je neplacené přírodní koupaliště Harasov. Rybník s příjemně chladnou a čistou vodou je lemován pískovcovými skalami s pozůstatky místního hradu. Podle romantické pověsti na něm žil pán, který roztáčel nedaleké mlýnské kolo krví hrdlořezů. Díky této legendě se zdejšímu místu říká také Krvomlýn. Spojte svůj výlet s půlnoční stezkou odvahy!

Piknik v pískovně u Roudnice nad Labem

Chcete se při plavání vyhnout davům a najít si pro sebe kousek soukromí? Zajeďte si na pískovnu Dobříň nedaleko Roudnice nad Labem. Sice se tady ještě těží, ale opačná strana s pláži je otevřená pro veřejnost. Pláže jsou travnato-písčité a voda nádherně čistá. Nenajdete tady žádné zázemí pro turisty, není však nic jednoduššího, než si doma zabalit své oblíbené jídlo a spojit příjemné koupání s letním piknikem.

Osvěžení pro psy v Sadské

Řada přírodních koupališť nepovoluje vstup se psy. To ale neplatí pro pískovnu a jezero Sadská, které se nachází přibližně 20 minut od Prahy směrem na Nymburk. Je volně přístupné, najdete tu i občerstvení a stinná místa pod voňavými borovicemi. Častými návštěvníky této lokality jsou rodiny s dětmi, vstup do jezera je totiž pozvolný, voda velmi čistá a teplá. Na své si ale přijdou i milovníci volejbalu a letních sportů.

Přírodní koupaliště uprostřed metropole

Chodíte se rádi koupat, ale nestíháte jezdit někam daleko od Prahy? V tom případě stačí nastoupit do metra či tramvaje a vyrazit na přírodní koupaliště do Motola. Vstupné je 80 korun na celý den a nabízí zábavu pro všechny věkové kategorie. Areál disponuje půjčovnou plážového vybavení a sportovních potřeb, dětským koutkem či hřištěm i pískovištěm. Pro pohodlí návštěvníků nechybí zázemí vybavené sociálními zařízeními, šatnami a občerstvením.

08.07.2019

Sdílet

Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

My za vámi stojíme

s Rizikovým životním pojištěním NN Orange Risk

Více o pojištění


Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

Kontakt

NN Životní pojišťovna
Nádražní 344/25, 150 00 Praha 5 – Smíchov