Obyčejný hrdina
Nemáte zapnutý Javascript, webová stránka nebude fungovat správně.
Některé části webu a aplikace nebudou dostupné.
Někomu záleží na tradici. Blanka Poštulková je z Loštic u Olomouce, kde se vyrábí ty pravé olomoucké tvarůžky.
Štítky: #jídlo, #kampaň, #motivace, #příběhy, #slavné osobnosti, #životní pojištění,
Tvarůžková cukrářka
A protože má ráda tradici a jídlo, rozhodla se to spojit.
Spolu s rodiči, kteří se ostatně potkali v továrně na syrečky, si otevřela Tvarůžkovou cukrárnu a denně tady dokazuje, že tvargle jsou ojedinělá delikatesa, ze které se dá vyčarovat opravdu ledacos. „Vymysleli jsme recepty na tvarůžkové moučníky, kremrole, šátečky, koláčky, větrníky, prostě všechno,” popisuje za pultem své cukrárny Blanka.
Dnes k ní jezdí i gurmáni ze světa. A tak není divu, že v roce 2017 se stala ve svém kraji Živnostníkem roku. Porota ocenila její nasazení, důraz na regionálnost i kreativní nápad, který zapadá do dnešního trendu gastroturistiky.
„Vycházíme z tradičního regionálního produktu, který je tady doma. Dřív jsem hodně cestovala, poznala jsem, jak věci vidí venku, ale srdce mě stejně vždycky táhlo zpátky do regionu, kde máme skvělou gastronomii, jen ji musíme dělat víc moderně. A navíc můžeme dát práci zdejším lidem, a to taky není málo,” vysvětluje své podnikatelské záměry mladá cukrářka.
Říká, že lokálnost je dneska v gastroprůmyslu zásadní. Přibývá náročné klientely, která nechce platit za náhražky, raději si připlatí za originál. Typicky - šampaňské, šumivé víno dělá kdekdo, ale champagne je ze Champagne. A Blanka něco podobného dělá s tvarůžky, ty originální jsou jenom z Loštic. Takže proč nestavět právě na nich.
01.11.2019
Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.
Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.