Přeskočit na: Obsah

Kašlete na vánoční úklid, zajeďte si do lázní

Vánoční úklid, nebo wellness? Každý rozumný člověk musí zvolit druhou možnost.

Štítky: #služby, #zajímavosti, #zima, #ženy, #životní styl,

Text: Gabriela Bachárová
Foto: Archiv

Nebo snad nemá být advent časem rozjímání, ideálně v sirné lázni nebo čokoládovém zábalu?

Vyměňte vtíravé koledy a stresující trhy za opravdovou předvánoční atmosféru. A vybírejte mezi malými a méně známými lázněmi, kde bude úprk před Vánocemi dokonalý.

Ostrožská Nová Ves: mají i vlastní kosmetiku

Slyšeli jste už o Sirnatých lázních v Ostrožské Nové Vsi u Uherského Hradiště? Nevadí. Jsou to maličké vesnické lázně, ale vyrábějí si vlastní kosmetiku a jako hlavní atrakci nabízejí sirné koupele. Není vlastně podstatné, co všechno má síra léčit. Kůži, klouby i imunitu. Podstatné je, že budete relaxovat. A kosmetika se jmenuje Sinova, obsahuje samozřejmě síru a je super na ekzémy, lupénky nebo akné, ale i na prohřátí pokožky. Což se v zimě celkem šikne.

Lázně Mšené: pro každého něco

Lázně Mšené jenom 45 kilometrů od hlavního města rozhodně nejsou tak známé jako Marjánky nebo Karlovy Vary, ale kdo je objeví, bude nadšený. Překvapí množstvím nejrůznějších wellness pobytů, které zjevně dělali podle hesla Pro každého něco. Namátkou: Tři dny slatiny, Tři dny splněných přání, Lázně na zkoušku, Antistresový pobyt, Víkend manager, Zadáno pro ženy, Tři dny pro seniory. Chybí snad už jen Úprk před Vánoci. Co nabízí třeba Zadáno pro ženy? Ovocný zábal nohou, masáž nohou proti celulitidě, parafinový zábal na ruce, kosmetické ošetření. To nemusí být vůbec marné.

Slatinice: do lázní může i pes

Lázně Slatinice u Olomouce svoje miniaturní rozměry netají, ale sebevědomě je vydávají za plus. Mluví o sobě jako o rodinných. Vsází zejména na léčivé sirné prameny. Wellness pobyty zahrnují masáže, sirnou perličkovou koupel, rašelinový obklad a samozřejmě bazén a fitko. To chcete před Vánoci slyšet. Lázně mají i významný bonus pro milovníky psů. Prostě – hafani vítáni.

Lázně Vráž: čokoládový zábal na zámku

Lázně Vráž u jihočeského Písku zaujmou svým umístěním. Nacházejí se v zámeckém areálu, jedna z lázeňských budov sídlí přímo v novogotickém zámku, který postavili v 19. století Lobkowitzové jak své letní sídlo. Nádech historie může uklidnit stejně jako slatinné koupele, na které se lázně specializují. Zvlášť ženy zaujme, že si můžou vybrat ze zajímavých zábalů, čokoládového, skořicového nebo medového. Vida, med se nemusí využít jen do vánočních perníčků.

Lázně Lednice na Moravě: ráno procedury, pak obdivovat zámek

Leží v těsné blízkosti slavného Lednicko-valtického areálu na jižní Moravě, což samo mu podstatně dodává na atraktivitě. Dopoledne procedury, odpoledne procházka uklidňujícím zámeckým parkem. Jsou to mladé lázně, otevřeny byly před jedenácti lety. Využívají zdroj jodobromové vody, která má patřit k jedněm z nejkvalitnějších v Evropě. Jodobromová voda je dobrá na léčbu kůže a pohybového aparátu. Lákavě vypadá třeba balíček Tři dny pro zdraví, který zahrnuje jodovou mořskou koupel či masáž lávovými kameny.

Možná se před Vánocemi vydáte odpočinout si do lázní a možná ne, protože na to opravdu nemáte čas. V tom případě si dopřejte aspoň lázeňské minimum u sebe doma. Masáž vám dá partner, bylinkovou koupel si můžete udělat i sami a namísto čokoládového zábalu bude stačit horká čokoláda. Hlavně si trochu odpočiňte. Advent je čas klidu, a ne paniky.
 

14.12.2018

Sdílet

Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

My za vámi stojíme

s Rizikovým životním pojištěním NN Orange Risk

Více o pojištění


Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

Kontakt

NN Životní pojišťovna
Nádražní 344/25, 150 00 Praha 5 – Smíchov