Přeskočit na: Obsah

Kam na koupaliště v Praze a okolí?

Léto a prázdniny jsou v plném proudu a s nimi i slunečné počasí.

Štítky: #léto, #motivace, #rady, #služby, #sport, #zajímavosti,

Text: Vladimír Černý
Foto: Archiv

V tomto ročním období není nic lepšího než si sbalit ručník, plavky a opalovací krém a vyrazit k vodě. Tentokrát vám namísto přírodních koupališť přinášíme nápady na několik bazénů, kde je voda sice chlorovaná, přesto však nabízí stejné osvěžení a mnohdy i spoustu prostoru pro plavání a další aktivity.

Koupaliště Úvaly

Tradice tohoto koupaliště je poměrně dlouhá. V posledních letech byl ale mimo provoz. Nyní jej však zrekonstruovali a znovu otevřeli. Areál se nachází nedaleko nádraží v Úvalech, kam se z Prahy dostanete pohodlně vlakem. Na příjemně chladivém trávníku mezi stromy, které areál obklopují a poskytují mu stín, si můžete skvěle odpočinout po plavání či řádění ve vodě. Na slunečných místech se pak můžete věnovat opalování. Ať už vám při jakékoliv z těchto aktivit vyhládne, neváhejte se občerstvit v koupalištním kiosku, který nabízí mnoho jídel i pochutin.

Koupaliště Klánovice

Areál klánovického koupaliště je proslulé mnoha nabízenými službami, tudíž si zde na své přijdou opravdu všichni. Nejen, že jsou k dispozici dva různě velké bazény, ale také prostory pro sportovní vyžití. Areál disponuje travnatými plochami k různým hrám a odpočinku, písčitým hřištěm na beach volejbal či dokonce trampolínami, minigolfem nebo hřištěm pro děti. Jedna z výhod klánovického koupaliště je také parkování zdarma a příjemná cena vstupného.

Avia Čakovice

Čakovické koupaliště se nachází na severním okraji Prahy, nedaleko tamní železniční zastávky. Areál je relativně rozsáhlý a uzpůsobený pro všechny věkové kategorie o různé fyzické kondici. Nadšení sportovci jistě ocení možnost hlubšího a delšího plaveckého bazénu. Starší osoby zase příležitostné posezení na lavičkách ve stínu stromů. Maminky s menšími dětmi si mohou užívat brouzdaliště obklopující bazény. Nejzajímavější atrakcí, zvláště pro děti, je zdejší tobogán, který je pro návštěvníky koupaliště zdarma.

Divoká Šárka

Voda v napůl přírodním koupališti v Divoké Šárce je z přírodních zdrojů, a proto je taky relativně studená až ledová. Benefitem však je, že zde najdete méně lidí a více klidu oproti ostatním pražským koupalištím. V areálu šáreckého koupaliště si na své přijdou hlavně děti, neboť disponuje menším tobogánem, houpačkami, skluzavkami, ale i dětským hradem.  Dospěláci si zde mohou příjemně zaplavat, opalovat se či relaxovat v klidném prostředí. Koupání můžete také spojit s procházkou krásou přírodou podél skal ve stejnojmenné přírodní rezervaci.

Biotop Radotín

Nemáte-li rádi chlór, jste na něj alergičtí či vám jakýmkoliv jiným způsobem vadí, pak jsou pro vás přírodně čištěná biotopová koupaliště jako stvořená. Jeden takový biotop se nachází na jižním okraji Prahy v Radotíně. Areál nabízí snad všechno, na co si vzpomenete. Mimo plavání a řádění ve vodě si zde můžete užít sportovních aktivit. Menší děti se mohou zabavit na kolotočích, houpačkách či hopsadlech. Přírodně formované prostředí je vhodné i k opalování či relaxování na tamních plochách či dřevěném molu.

02.08.2019

Sdílet

Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

My za vámi stojíme

s Rizikovým životním pojištěním NN Orange Risk

Více o pojištění


Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

Kontakt

NN Životní pojišťovna
Nádražní 344/25, 150 00 Praha 5 – Smíchov