Přeskočit na: Obsah

Prodlužte si léto do podzimu!

Prázdninám sice už odzvonilo, teploty v Česku začínají pomalu klesat a brzy se za okny objeví i první podzimní plískanice. Ne všude je to ale stejné.

Štítky: #léto, #motivace, #podzim, #rady, #služby, #zajímavosti,

Text: Karolína Rychtecká
Foto: Archiv

V zahraničí se ale ještě můžete ohřát na sluníčku a vykoupat v moři. Letní dovolená na podzim navíc má své výhody – může vyjít levněji a dopadnout příjemněji než v hlavní sezóně. Přinášíme vám pár tipů, jak sednout do letadla a za pár hodin mít exotiku jako na dlani.

Kanárské ostrovy

Ideální volba, kterou nic nezkazíte. Během podzimu je na „Kanárech“ příjemná teplota vzduchu i moře. Navíc tu nepotkáte takovou hordu turistů jako o letních prázdninách. Zbývá jen vyřešit dilema, na který z ostrovů se vlastně vydat. Největšími a nejoblíbenějšími jsou Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria a Lanzarote. Tady se nemusíte se bát, že zvolíte špatně. Všechny čtyři vás potěší písečnými plážemi a průzračným mořem. Navíc Kanárské ostrovy nabídnou také poutavou přírodu. Najdete tu sopky, hory, písečné duny, ale i prales. Na své si tu zkrátka přijdou i ti, které nebaví jen lenošit na pláži.

Turecká riviéra

Jestli chcete mít jistotu, že se určitě ohřejete na sluníčku, zaleťte si na Turecké riviéry. Říká se tak rozsáhlému pobřeží v okolí města Antalya. Zdejší letoviska mají nejen úchvatné písečné pláže a čisté moře, ale také blízké výletní cíle v pohoří Taurus. Navíc je Turecko úchvatnou zemí s rozmanitými tradicemi a kulturou. Jestliže vás po pár dnech omrzí koupání v moři, můžete vyrazit třeba na pěší výlety po zdejších horských stezkách. Odměnou vám budou odlehlejší místa s okouzlujícími výhledy.

Santorini

Obec, která se nachází na řeckém ostrově Théra, je postavena na místě, kde před několika tisíci lety vybuchla sopka.  Fascinuje svým typicky řeckým modrobílým vzhledem staveb stejně jako nádhernými výhledy. Díky všudypřítomnému sopečnému materiálu hraje ostrov doslova všemi barvami – najdete tu bílou, červenou, a dokonce i černou pláž. Romantici a milovníci fotografování západů slunce už nemusejí hledat dál… Santorini vám nabídne úchvatné a nezapomenutelné pohledy.

Francouzská riviéra

Během léta, kdy je francouzská riviéra plná turistů, byste si pobyt na tomto pobřeží asi moc neužili. Navíc je tu přes léto opravdu draho. Podzim tu vypadá úplně jinak a dovolená vás ani nemusí stát celoroční úspory. Počasí je sice mírně chladnější než na ostatních evropských březích, ale míst k návštěvám je tu nespočet. Můžete vyrazit například na slavnou Promenade des Anglais, do města parfémů Grasse nebo si udělejte procházku na fascinující skalnaté pobřeží.

Madeira

Za pár hodin letu se můžete dostat i za skutečnou exotikou. Dovolená na portugalském souostroví Atlantiku je vhodná spíš pro náročnější a aktivnější turisty. Zdejší příroda láká na mnoho pěších výletů, které vedou malými tunely a úzkými stezkami. Nezapomeňte si přibalit pořádné boty a také nějakou silnou baterku. Jestliže nebudete chtít každý den zdolávat kilometry a překonávat převýšení, navštivte zdejší památky. Za vidění stojí třeba historické město Funchal s pevnostmi a nádherným centrem nebo výlet lanovkou do předměstí Monte, který vám nabídne nezapomenutelné výhledy.
 

04.09.2019

Sdílet

Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

My za vámi stojíme

s Rizikovým životním pojištěním NN Orange Risk

Více o pojištění


Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

Kontakt

NN Životní pojišťovna
Nádražní 344/25, 150 00 Praha 5 – Smíchov