Přeskočit na: Obsah

Zaměstnanci v pohybu. NN pojišťovna trénuje na sérii nočních běhů

Již potřetí se můžou účastníci NN Night Runu proběhnout po setmění a za svitu čelovky centrem devíti krajských měst.

Štítky: #motivace, #Night Run, #prevence a zdraví, #sport, #životní styl,

Text: Tereza Bušová 
Foto: Archiv

Jedním z aktivních běžců, kteří se na závod svědomitě připravují, je Tomáš Písečný, zakladatel NN Runners Clubu. Jak motivuje zaměstnance pojišťovny k pohybu a co pomáhá jemu, když zrovna nemá na běhání náladu?

Jste aktivním běžcem, který se účastní NN Night Runu a motivuje k běhu i zaměstnance v NN pojišťovně. Byl jste milovníkem sportů už odmalička?

Lásku k pohybu mám v sobě od dětství. Můj bratr by řekl, že pohyb je mi dán jako nutnost, jako touha, jako potřeba. Už v dětství se mi divil, proč do balónu kopu, když za ním potom musím běžet :)

V NN pojišťovně jste založil klub běžců s názvem NN Runners Club. Jak jste na takový nápad přišel?

Původní myšlenka na běžecký klub vznikla už před šesti lety, kdy se pár nadšenců pustilo do společného aktivního trávení volného času a poznávání krásných míst v Praze. Přesnější obrysy pak klub získal díky podpoře HR v září loňského roku, kdy vznikl NN Runners Club, jehož prvotním cílem bylo zaběhnout společně pražský NN Night Run.

Můžete vlastními slovy popsat, co je to NN Night Run?

NN Night Run je noční závod, který je nevšedním zážitkem nejen pro běžce, ale taky pro návštěvníky Letné, kteří o běhu nevědí. Bylo zábavné, když jsme během běhu viděli pár sedící v objetí na lavičce, který nevěřícně zíral na běžící dav, který se vynořil ze tmy a vyrušil je. A bylo příjemné obdržet během běhu pivní občerstvení od návštěvníka party pod kyvadlem.   

Jak motivujete ostatní zaměstnance k běhání?

Každý z kolegyň a kolegů má svou vlastní motivaci pro běh, kterou jen lehce podporujeme v rámci výzev NN Runners Clubu. Letos jsme pojali výzvu týmově. Jeden za všechny a všichni za jednoho. Cílem je dohromady naběhat 3 000 km. Pokud se nám to podaří, tak každý, kdo uběhl 100 km, dostane dárek a čtyři nejlepší se zúčastní týmového půlmaratonu v Praze.

A co pomáhá vám osobně, když se vám nechce běhat?

Řeším to hledáním nové trasy v mapě, kudy jsem ještě neběžel. To mě vždy spolehlivě nakopne.

Máte nějakou radu pro ty, kteří by chtěli s během začít?

Ať nehledí na to, jak při běhu vypadají, ale jak se při běhu cítí. Ať běhají pro život a nežijí pro běh. Ať neutrácejí moc za ultralight a dryfit věci, protože námaha a pot k běhu patří. Ať ze začátku běhají kratší vzdálenosti, častěji a mění tempo. Tak tedy chvála pohybu!

NN Night Run

Třetí ročník série NN Night Run 2019 nabídne opět možnost poznat devět krajských měst České republiky po setmění. Generálním partnerem série nočních závodů je i v letošním roce NN pojišťovna a penzijní společnost. První zážitkový běh, kterého se každoročně zúčastní přes 40 tisíc závodníků, proběhne v sobotu 13. dubna 2019 v Ostravě, odkud se přesune do dalších velkých měst. Zájemci se mohou už nyní registrovat na internetových stránkách www.night-run.cz, kde zároveň naleznou všechny důležité informace o závodu.

 

21.03.2019

Sdílet

Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

My za vámi stojíme

s Rizikovým životním pojištěním NN Orange Risk

Více o pojištění


Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

Kontakt

NN Životní pojišťovna
Nádražní 344/25, 150 00 Praha 5 – Smíchov