Přeskočit na: Obsah

7 důvodů, proč začít běhat

O tom, že je běhání zdravé, víme asi všichni. Prospívá našim plicím, srdci, svalům a dalším orgánům.

Tyto obecné informace o zdravotní prospěšnosti ale nemusejí každému jako motivace stačit. Máme pro vás proto sedm konkrétních důvodů, proč byste měli běhání zařadit do svého programu. A k tomu ještě jeden tip, kdy a kde s běháním začít.

  1. Můžete běhat kdykoli a kdekoliv
    Běhání je jedním ze sportů, které lze provozovat naprosto bez ohledu na místo a čas. Je jedno, jestli bydlíte ve městě a vyběhnete do nejbližšího parku, nebo máte to štěstí a za vaším domem je les. Stejně tak si sami můžete určit, jestli budete raději běhat ráno nebo večer – žádné otevírací doby nebo konkrétní časy cvičení tady neexistují.
  2. Je to zadarmo
    Do parku ani do lesa se vstupné neplatí, takže oproti chození do fitness centra nebo na skupinové lekce například aerobiku můžete ušetřit každý měsíc pěkný pár stovek. Jedinou investicí je nákup kvalitních běžeckých bot.
  3. Zvýší se vám sebedůvěra
    Je vědecky dokázáno, že lidé, kteří pravidelně běhají, si více věří. Je to způsobeno jejich dobrým pocitem z toho, že pro své zdraví dělají něco prospěšného, ale svůj podíl mají i endorfiny, které se během sportovní aktivity vylučují do krve. V neposlední řadě pak může sebedůvěru podpořit i váhový úbytek a vytvarování postavy, kterými je běhání odměněno.
  4. Budete mít kvalitnější spánek
    Váš spánek se zlepší nejen proto, že budete fyzicky unavení, ale také díky tomu, že běhání odplaví vaše negativní myšlenky a stres. A takzvaně s čistou hlavou se vám hned bude usínat lépe.
  5. Snížíte dopady nezdravého životního stylu na zdraví
    Při běhání se vylučují škodlivé látky ven z těla. Samozřejmě, že se tím nesmažou negativní vlivy například kouření nebo špatného stravování. Ale může je to pomoct alespoň zmírnit.
  6. Zpomalíte stárnutí
    Pozitivní vliv, který má běhání na naše srdce, cévy, plíce, kosti a svaly, vede v důsledku ke zpomalování projevů stárnutí. Už po několika týdnech pravidelného běhu budete pociťovat větší psychickou i fyzickou pohodu, budete mít více energie, a tím pádem budete i vypadat lépe a mladší. Navíc díky lepšímu prokrvení vaší pokožky se vám nebudou tak brzy dělat vrásky.
  7. Prodloužíte si život
    Nejenže budete vypadat mladší, než skutečně jste, ale díky běhu můžete dokonce i žít déle. Zbavíte se totiž mnoha zdravotních i psychických problémů, které by vás v extrémních případech mohly i ohrozit na životě. Ať už se jedná o stres, vysoký krevní tlak nebo obezitu, bez nich budete mít určitě delší a spokojenější život.

Přesvědčili jsme vás, že běhání je fajn a má až neuvěřitelně mnoho pozitivních vlivů na všechny oblasti života? Pak si s námi přijďte zaběhat na NN Night Run! Už 24. září startujeme z Letenských sadů v Praze. V našem NN stanu na vás bude také čekat diagnostika nášlapu při běhu, konzultace s fyzioterapeutem a mnoho dalších aktivit i pro vaše nejmenší.

Bližší informace o sérii běhů naleznete na www.night-run.cz, kde se můžete na běhy v jednotlivých městech zaregistrovat.
Těšíme se na vás!

22.09.2016

Sdílet

Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

My za vámi stojíme

s Rizikovým životním pojištěním NN Orange Risk

Více o pojištění


Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

Kontakt

NN Životní pojišťovna
Nádražní 344/25, 150 00 Praha 5 – Smíchov