Přeskočit na: Obsah

Dárek do života ke Dni dětí. Založte dětem penzijko online!

Penzijní spoření pro děti s bonusem 1 000 Kč. U spoření na penzi platí jedno zlaté pravidlo: čím dříve začnete, tím více naspoříte. Navíc za každý rok spoření na penzi může dítě od státu získat až 2 760 Kč. V NN jsme u příležitosti Mezinárodního dne dětí spustili možnost online sjednání doplňkového penzijního spoření.

U spoření na penzi platí jedno zlaté pravidlo: čím dříve začnete, tím více naspoříte. Čas hraje ve váš prospěch – můžete díky němu získat více na podpoře od státu i na zhodnocení. V NN Penzijní společnosti jsme proto u příležitosti Mezinárodního dne dětí spustili možnost online sjednání doplňkového penzijního spoření pro děti a mladé lidi do 18 let, navíc s bonusem 1 000 Kč do začátku. 

„Děti učíme slušnému chování, hygienickým návykům nebo zdravé výživě, ale pečovat o finance se často učí až ze svých chyb v dospělosti. Rádi bychom to pomohli změnit díky ještě dostupnějšímu penzijku pro děti, které nabízí jasný příklad toho, že pravidelnost a dlouhodobost spoření se vyplatí,“ říká Jan Zimmermann, ředitel penzijních produktů NN Penzijní společnosti.

„Své penzijko má v Česku již více než 132 tisíc dětí a těší nás, že toto číslo rok od roku roste. Proto jsme nově umožnili kompletní online sjednání – bez nutnosti chodit na pobočku či poštu, nebo čekat doma na kurýra.“ dodává.

Maminka s dítětem

Státní příspěvek a další výhody

Penzijní spoření pro děti nabízí stejnou výhodu státního příspěvku, jako když jej uzavře dospělá osoba. Pokud budete dítěti posílat alespoň 300 Kč měsíčně, stát mu přidá 90 Kč. A s každou další stokorunou se státní příspěvek zvyšuje o 20 Kč. Nárok na nejvyšší státní příspěvek, 230 Kč za měsíc, vzniká při měsíčním vkladu 1 000 Kč a více. Za každý rok spoření na penzi tak dítě může získat od státu 2 760 Kč.

Založení a vedení účtu doplňkového penzijního spoření je zdarma a přispívat na penzijko dětem může úplně kdokoliv – dnes třeba babička k narozeninám a jednou třeba zaměstnavatel. Zároveň je ale možné spoření kdykoliv bezplatně odložit nebo přerušit.

„Obecně platí, že čím dříve začnete penzijko platit a čím dynamičtější strategii zvolíte, tím více vaše peníze pracují pro vaši spokojenější budoucnost,“ radí Jan Zimmermann s tím, že právě díky pravidelnosti a dlouhodobosti spoření na penzi je možné investovat i do kolísavějších fondů se zastoupením akcií – vyvážené nebo dynamické, které pak v delším horizontu dokáží překonat i inflaci.

Ačkoliv je penzijko založeno na dlouhodobosti a předčasný výběr peněz je u dospělých penalizován odebráním státních příspěvků, v případě mladých účastníků je to jinak. Po 10 letech spoření a dosažení věku 18 let si mohou bez sankcí vybrat jednu třetinu úspor úplně na cokoliv – třeba na cestu kolem světa, na studium nebo start vlastního podnikání.

Maminka s dítětem

Kdy a jak na to?

Založit dítěti penzijko může jednoduše jeho rodič, smlouva je ale psaná na dítě – úspory tak budou patřit vždy jen jemu. Penzijní spoření pro děti sjednáte u NN online s pomocí své bankovní identity. Stačí mít předem vyfocený nebo oskenovaný rodný list dítěte. Součástí online sjednavače NN je také kalkulačka, která názorně ukáže, kolik si člověk může s podporou státu naspořit v závislosti na svém příspěvku nebo příspěvku od zaměstnavatele, délce spoření a zvolené strategii.

Ať už to stihnete ještě jako dárek ke Dni dětí, nebo ne, ta nejlepší doba pro sjednání penzijka dětem nebo vnoučatům je právě teď. „V NN jsme pro nové klienty mladší 18 let připravili akci, která trvá až do 31. prosince 2023. Při minimální výši měsíčního příspěvku 300 Kč, kdy už vzniká nárok na státní příspěvek, přidáme dítěti do začátku ještě jednorázový bonus 1 000 Kč,“ uzavírá ředitel penzijních produktů NN Penzijní společnosti.

Babička s vnučkou

Chci spořit dítěti s bonusem 1 000 Kč

30.05.2023

Sdílet

Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

My za vámi stojíme

s Rizikovým životním pojištěním NN Orange Risk

Více o pojištění


Přihlásit se k odběru novinek

Zadejte svoji emailovou adresu a nechte se pravidelně informovat o nových článcích na našem webu.

Souhlas se zpracováním osobních údajů je povinné pole

Kliknutím na tlačítko odeslat souhlasíte s tím, že budou vámi poskytnuté osobní údaje zpracovávány pro účely zasílání upozornění na nové články, a zároveň berete na vědomí informace dostupné v Poučení o ochraně osobních údajů – NN Finance s.r.o.

Kontakt

NN Životní pojišťovna
Nádražní 344/25, 150 00 Praha 5 – Smíchov