ads/user-lists/# google.com neklasifikované Session HTTP

Angelina otevřela oči českým ženám, začínají se zajímat o své zdraví

Kromě zdravotní a psychické zátěže s sebou onemocnění rakovinou prsu nebo ženských pohlavních orgánů totiž nese i finanční a sociální komplikace. A ekonomické dopady nemoci pomáhají zmírnit pojišťovny speciálními životními pojištěními či připojištěními právě pro případ této nemoci.

Pojištění proti rakovině prsu nabízejí na českém trhu čtyři pojišťovny – ING Pojišťovna, AIG Europe, ČP Zdraví a Generali. Při diagnóze obdrží klientka od své pojišťovny sjednanou pojistnou částku, díky které může podstoupit potřebné chirurgické zákroky, zajistit si nadstandardní léčbu a pokrýt další náklady spojené s léčbou, ale i chodem domácnosti.

Pojištění pro případ rakoviny prsu a pohlavních orgánů
Pojišťovna Produkt Vstupní věk
Pojistná částka
(v Kč)
Měsíční pojistné
(v Kč)
ING Životní pojišťovna
For You 18-55 let 750 000 200-300
ČP Zdraví
Lady Plus 15-65 let 200 000 118-365
AIG Europe
Mysli na sebe 18-60 let 200 000
Generali Femina (jen pro případ
rakoviny prsu)
od 342 Kč od 493 Kč 50-150

A Češky toho pod tíhou příběhu jedné z nejoblíbenějších hereček světa začínají využívat. „V posledních několika málo dnech jsme zaznamenali obrovský nárůst zájmu nejen o naše životní pojištění For You, ale i o webové stránky spojené se stejnojmenným projektem. Ten má za cíl na jednom místě shromažďovat informace o možnostech prevence této zákeřné choroby a samozřejmě její léčbě, nabídnout rady odborníků i žen, které již svůj boj s nemocí vyhrály,“ vysvětluje Renata Mrázová, generální ředitelka ING Životní pojišťovny a dodává: „Ženy na stránkách www.foryou.cz nejvíce zaujala aplikace s upozornění na preventivní prohlídky a právě články o prevenci. Pozitivní změnou je také složení návštěvnic, které jsou stále mladší, nyní mezi 30 a 40 lety.“

Každá 9. žena v Česku onemocní rakovinou prsu, čtvrtina z nich na ni zemře – neúprosné statistiky, které pravidelně zveřejňují lékaři i neziskové organizace. Na druhé straně ale stud, nedůvěra a snaha potlačit nepříjemné pocity z  nemoci zapříčiňují nedostatečnou informovanost. Přitom rakovina prsu má tři smutná nej: nejrozšířenější, nejobávanější typ rakoviny u žen a nejčastější příčina jejich onkologického úmrtí. Jednou z možností prevence je odstranění prsu, avšak tím nejúčinnějším způsobem, jak nemoci předejít, je kombinace zdravého životního stylu, samovyšetření a pravidelných lékařských prohlídek.

Životní pojištění For You:

• Životní pojištění s připojištěním pro případ rakoviny prsu a ženských pohlavních orgánů
  • Pojistná částka až 750 000 Kč vyplacena při diagnóze; krytí smrti z jakýchkoliv příčin ve výši 100 000 Kč
  • Unikátní asistenční služba 24/7
  • Pro ženy od 18 do 55 let věku
  • Dostupné pojistné 200–300 Kč/měsíc
  • Sjednání i další komunikace s pojišťovnou on-line nebo přes call centrum
  • Jednoduchost a srozumitelnost
  • Bez zdravotní dokumentace či prohlídky při sjednání
  • Možnost sjednání bez ohledu na rodinnou anamnézu