ING Bank ČR: nejlepší čistý zisk během její historie ve výši 354 miliónů Kč

ING Bank Česká republika vytvořila v roce 2007 čistý zisk 354 miliónů korun, což představuje její nejlepší výsledek od roku 1992 a oproti roku 2006 nárůst o 44 %. V roce 2007 vzrostly ING Bank ČR příjmy z klientských obchodů, a to o 14 %. V letošním roce plánuje ING Bank ČR další rozšiřování své klientské základy a otevření své druhé reprezentační kanceláře v Brně. Nárůst čistého zisku o 20,1 % za rok 2007 vykazují také celosvětové výsledky ING Group, které jsou v souladu se silnou bilancí, plynulým nárůstem klientské základy a důkladným risk managementem, a díky těmto ukazatelům dokázala ING Group překonat neklid na světových trzích.

„Celkově čistý zisk za loňský rok vzrostl o 44 % na 354 miliónů korun a jedná se tak o doposud nejlepší výsledek od otevření ING Bank v České republice v roce 1992. Letošními výsledky potvrdila ING Bank ČR svůj růst a stabilní pozici na tuzemském trhu,” říká Rolf-Jan Zweep, CEO ING Bank ČR a generální ředitel Wholesale Banking, a dodává: „Silný výsledek za rok 2007 byl vytvořen převážně zvýšením čistých úrokových výnosů o 30 % a zlepšením výsledků na finančních trzích - jak prodejem produktů klientům, tak obchodováním na vlastní účet - a dále pak důkladným risk managementem a silnou bilancí, podpořenou společnými transakcemi s přidanou hodnotou uskutečněnými společně s ING Wholesale Banking Amsterdam a ING Wholesale Banking Londýn.“

„V roce 2008 se ING Bank ČR bude soustředit na implementaci své strategie “Top Line Growth“, která představuje rozšiřování klientské základny a otevření nové reprezentační kanceláře v Brně,“ shrnuje plány na letošní rok Rolf-Jan Zweep. „Během naší patnáctileté existence na českém trhu jsme se projevili jako vysoce kvalitní partner pro velké korporátní klienty a finanční instituce a nyní, po vybudování silné pozice a nabytí rozsáhlých znalostí trhu, vidíme velkou příležitost v růstu potenciálu tuzemských společností, kterým můžeme nabídnout základní i propracované finanční řešení,“ dokončuje Rolf-Jan Zweep.

Bilanční suma ING Bank ČR mírně poklesla o 5 % na celkových 56,7 miliardy Kč. Rok 2007 naopak potvrdil popularitu vkladů na ING Konto, kde byl zaznamenán nárůst o 101 % na celkem 20,2 miliardy Kč. ING Bank ČR si také konci roku 2007 udržela svou pozici ve správě aktiv s celkovým nárůstem objemu cenných papíru ve správě o 20 % na 170,3 miliardy Kč.

Základní finanční údaje

Částky v milionech Kč 2007 2006 %
Celkový příjem  1190  984 21%
Provozní náklady  -716  -659 9%
Zisk před opravnými položkami  474 325 46%
Čistý zisk 354 245 44%

Kontakty:
Zuzana Kalabová
ING Wholesale Banking
257 474 339, 602 204

Viola Baštýřová
Stance Communications
835 224 810 809, 776 210 599

Profil ING

ING Wholesale Banking je obchodní název pro aktivity korporátního bankovnictví ING Bank N.V. V České republice byla založena v roce 1992 jako organizační složka ING Bank N.V. Amsterdam. V roce 2007 dosáhla aktiva hodnotu přesahující 56 miliard korun. ING Wholesale Banking je členem Burzy cenných papírů Praha a České bankovní asociace.

ING je globální finanční institucí holandského původu, nabízející služby v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví a správy aktiv 75 milionům soukromým, firemním a institucionálním klientům v 50 zemích. S více než 120 000 zaměstnanci se ING skládá ze širokého spektra prominentních společností, které slouží svým klientům pod značkou ING.
ING Group si je dobře vědoma své korporátní zodpovědnosti a globálně iniciovala projekt „Chances for Children“. Ve vztahu k tomuto projektu se ING Wholesale Banking v České republice rozhodla spolupracovat s Nadací Terezy Maxové, která svými cíly ideálně zapadá do její strategie – podpory vzdělání, volnočasových a sportovních aktivit. Spolupráce je ojedinělá i svým způsobem rozdělování grantů, neboť grantová komise je složena nejen ze zástupců Nadace, ale i zaměstnanců ING Wholesale Banking.