ING Bank ČR pokračuje ve svém úspěchu na severní Moravě

„Jsou tomu právě dva roky, kdy ING Wholesale Banking otevřela svou první reprezentační kancelář v Ostravě. Jejím cílem je být více nablízku klientům a zdůraznit tak důležitost regionálního zastoupení. Za dva roky se nám podařilo vybudovat pověst solidního a důvěryhodného partnera, který nabízí a dodává finanční řešení podporované kolegy z Prahy, Amsterdamu a Londýna a nejsme jen jednou z dalších mnoha pobočkových , “ říká Rolf-Jan Zweep, CEO ING Bank ČR a generální ředitel Wholesale Banking, a dodává: „Na základě našich zkušeností v Ostravě si uvědomujeme důležitost regionálního zastoupení, a proto jsme se rozhodli otevřít v červnu tohoto roku druhou reprezentační kanceláře v Brně.“

V květnu 2008 bude ostravská kancelář rozšířena o nového relationship manažera, který se společně s Pavelem Kačmařem, regionálním ředitelem ING Wholesale Banking pro severní Moravu, bude starat o klienty z Moravskoslezského kraje. Po otevření reprezentační kanceláře v Brně, kde bude tým posílen o další dva relationship manažery, kteří se zaměří na Jihomoravský kraj.

Kontinuální růst a značný obchodní potenciál vedl ING Lease ČR k posílení týmu o nového obchodního manažera Petra Radinu, který se stará o korporátní a středně velké klienty v moravském regionu. „Věříme, že naše působení na severní Moravě nám přinese atraktivní příležitosti k další expanzi ING Lease. V ostravské reprezentační kanceláři se převážně zaměříme na zakázkové projekty, které plně korespondují s tuzemskými a mezinárodními účetními a daňovými požadavky. Společně s ING Wholesale Banking může ING Lease ČR profitovat z unikátního přístupu při poskytování služeb klientům v regionu,“ komentuje Hans Hoogendijk, generální ředitel ING Lease ČR.

Kontakty:
Zuzana Kalabová
ING Wholesale Banking
257 474 339, 602 204

Viola Baštýřová
Stance Communications
835 224 810 809, 776 210 599

Profil ING

ING Wholesale Banking je obchodní název pro aktivity korporátního bankovnictví ING Bank N.V. V České republice byla založena v roce 1992 jako organizační složka ING Bank N.V. Amsterdam. V roce 2007 dosáhla aktiva hodnotu přesahující 56 miliard korun. ING Wholesale Banking je členem Burzy cenných papírů Praha a České bankovní asociace.

ING je globální finanční institucí holandského původu, nabízející služby v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví a správy aktiv 75 milionům soukromým, firemním a institucionálním klientům v 50 zemích. S více než 120 000 zaměstnanci se ING skládá ze širokého spektra prominentních společností, které slouží svým klientům pod značkou ING.

ING Group si je dobře vědoma své korporátní zodpovědnosti a globálně iniciovala projekt „Chances for Children“. Ve vztahu k tomuto projektu se ING Wholesale Banking v České republice rozhodla spolupracovat s Nadací Terezy Maxové, která svými cíly ideálně zapadá do její strategie – podpory vzdělání, volnočasových a sportovních aktivit. Spolupráce je ojedinělá i svým způsobem rozdělování grantů, neboť grantová komise je složena nejen ze zástupců Nadace, ale i zaměstnanců ING Wholesale Banking.

Společnost ING Lease ČR se od svého vzniku v roce 1997 orientuje především na leasingové financování nemovitostí a trh dopravní techniky. Současné portfolio dopravních prostředků financovaných ING Lease ČR zahrnuje nejen nákladní automobily, ale i luxusní dálkové autobusy, osobní i nákladní železniční vagóny a lokomotivy.

Leasingové transakce uzavřené na financování nemovitostí odpovídají specifickým potřebám klientů a splňují veškeré požadavky českých popřípadě mezinárodních účetních a daňových standardů. Nejvýznamnější část portfolia nemovitostí tvoří obchodní a nákupní centra.