ING Konto má již 102 000 klientů - za jediný rok vzrostl počet nově založených účtů o 143 %

Více než 60 000 nově založených účtů za rok 2007, růst vkladů o 10 miliard korun, svědčí o tom, že se lidé pomalu učí šetřit a důkladně si vybírají finanční nástroje ke zhodnocování svých investic. Současných 20 miliard na vkladových účtech ING Konta představuje průměrnou úložku na jednom spořicím účtu ve výši zhruba 195 000 korun.

ING Konto nabízí již 6 let jedno z nejvýhodnějších úročení peněz v České republice, a to v podstatě komukoli. ING Konto si totiž může založit jakákoli fyzická osoba starší 18 let, a to buď on-line vyplněním elektronického formuláře na webu www.ingkonto.cz nebo přes Kontaktní centrum ING na telefonní lince 844 444 480.

Dle dosavadního vývoje a zájmu klientů se dá předpokládat, že ING Konto bude mít rostoucí tendenci i nadále. „Do konce roku 2008 bychom rádi získali dalších zhruba 75 000 klientů, a dosáhli tak navýšení objemu deposit na celkem 35 miliard korun,“ říká Libor Vaníček, manažer přímé distribuce ING ČR/SR.

Obliba ING Konta roste i díky zvyšující se výnosnosti: od počátku letošního roku je každá koruna vložená na ING Konto je úročena 3 % p.a. Libor Vaníčekk tomu dodává: „Zájemci o spoření si mohou být jistí, že ING Konto, účet garantovaný největší finanční institucí na světě, má ambice dlouhodobě patřit k opravdu nejvýhodnějším ve své kategorii.“

Charakteristiky ING Konta:

* úroková sazba na trhu ve výši 3 % p.a.
    * nulové poplatky za zřízení a vedení účtu či realizaci transakcí
    * vložené prostředky se zhodnocují již od první vložené koruny
    * vložené prostředky jsou neustále k dispozici
    * pohodlný přístup k účtu prostřednictvím internetového bankovnictví nebo telefonicky
    * jednoduchost a flexibilita ING Konta
    * pro používání ING Konta není nutné měnit stávající banku
    * minimální vklad či zůstatek není stanoven
    * zázemí jedné z největších světových finančních institucí
    * vklady do výše 20.000 EUR jsou pojištěny v rozsahu 100 %, na dalších 20.000 EUR bude poskytnuta kompenzace ve výši 90 % této částky.

ING Konto získalo ocenění Univerzální bankovní produkt roku v soutěži Accenture Zlatá koruna 2007.

***

ING je globální finanční instituce holandského původu, která nabízí služby v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví a správy aktiv ve více než 50 zemích světa. Podle nejnovějšího žebříčku časopisu Fortune je ING z hlediska tržeb největší finanční institucí na světě.

Tiskové informace:

Alexandra Gjurić, tisková mluvčí