Přeskočit na: Obsah

19.01.2010

ING naučila klienty výhodně spořit, teď je chce naučit investovat

„Před pár lety jsme s ING Kontem nastartovali vlnu obliby spořicích účtů a naučili tak veřejnost spořit, s Multifondem Aktiv V5 ji nyní chceme naučit investovat,“ shrnul vznik fondu Libor Vaníček, ředitel marketingu a přímé distribuce ING Retail ČR/SR. Fond je připraven zejména pro klienty, kteří mají zájem o investice, ale odrazuje je komplikovanost výběru mezi podílovými fondy a u některých investičních strategií poměrně vysoké riziko ztráty. Mezi hlavní výhody ING Multifondu Aktiv V5 patří cílený roční výnos o 2 % vyšší než je sazba Euribor 3M, což odpovídá čistému 1 – 1,5 % nad spořicí účty, a to za značně vysoké míry jistoty (dojde-li k eventuálnímu poklesu hodnoty fondu, neměl by s 95 procentní pravděpodobností nikdy překročit 5 %). Toho fond dosáhne investicemi do pěti a více kategorií aktiv, výběrem nejlepších dostupných investic a aktivní správou. „Aktivní správa znamená, že v případě nepříznivé situace na trhu správce fondu stabilizuje portfolio proti poklesům přesunem investic mezi jednotlivými aktivy,“ objasnil Miloš Filip, obchodní ředitel a člen představenstva ING Investment Management ČR/SR. Ty tvoří například obligace, peněžní nástroje, komodity, akcie, nemovitosti a hedge fondy. Do fondu je přitom možné investovat již od 500 Kč.

ING Multifond Aktiv V5 je tak dalším atraktivním produktem z dílny ING. „Tento fond je nejen na našem trhu skutečnou novinkou. Podobný produkt mohli doposud v Evropě využívat jen klienti lucemburského privátního bankovnictví, v České republice do něj může investovat opravdu každý,“ doplnil Libor Vaníček.

Klienti fondu ocení také další výhody, na které jsou zvyklí z ING Konta, například jednoduchou manipulaci prostřednictvím internetového bankovnictví. Na rozdíl od jiných podílových fondů má navíc Multifond Aktiv V5 nulové vstupní a výstupní poplatky. Fond je možno zřídit přes internet, v Oranžovém domě ING nebo s pomocí finančního poradce. Upisovací období fondu bylo zahájeno 18. ledna.

Srovnání ING Konta a ING Multifond Aktiv V5

ING Konto Multifond Aktiv V5

Úrok / výnos

aktuálně 2,5 % p.a.