ING Pojišťovna: lyžovat bez pojištění je hazard

Přestože se podle statistik nejvíce úrazů stává v létě, ani zimní měsíce, které lákají na hory nejen sportovní nadšence, nejsou ušetřeny více či méně vážných zranění. Podle National Ski Areas Association (ANSAA) se na lyžích ročně zraní téměř osm lyžařů z tisíce. Ani české statistiky však nejsou povzbudivé - v loňské sezoně, tedy od začátku prosince 2010 až do konce listopadu 2011, se na sjezdovkách podle Horské služby ČR zranilo 5 369 lyžařů, snowboardistů a sáňkařů. Nejhůře jsou na tom lyžaři, kterých záchranáři vloni ošetřili přes 3,5 tisíce.

„Příčiny úrazů lyžařů i ostatních návštěvníků hor jsou nasnadě: stále lepší lyžařské vybavení, přelidněnost horských středisek a nové zimní sporty, které s sebou stejně jako jakékoliv jiné sportovní aktivity nesou riziko úrazu. A do zahraničí navíc každý 10. Čech vyjíždí bez pojištění. Nejen pro lyžaře a snowboardisty jsme proto připravili úrazové životní pojištění ProAktiv Start, které si mohou zřídit během pár minut přes internet, a být tak i v cizině účinně chráněni bez nutnosti zřizovat stále nové a nové úrazové pojištění,“ vysvětlil Michal Skalický, manažer přímé distribuce ING Pojišťovny. „Platby za ošetření v zahraničí jsou přitom velmi vysoké – pokud si například zlomíte ruku, za rentgen a základní sádru zaplatíte 500 Euro. Při pobytu v nemocnici se celková částka může vyšplhat ke statisícům korun, nemluvě o ušlém zisku po návratu do vlasti,“ uzavřel Michal Skalický.

ING ProAktiv Start je prvním on-line životním pojištěním na českém trhu, se kterým již nikdo nemusí před každou dovolenou myslet na zabezpečení proti nehodě. ProAktiv Start lze totiž pořídit už od 228 korun za měsíc, a zajistit si tak účinnou ochranu na období několika let, která platí po celém světě. Pojistka zajišťuje vedle pojištění smrti úrazem i pojištění rizik, jako jsou trvalé následky úrazů, denní dávky za nezbytné léčení úrazu či denní dávky při pobytu v nemocnici následkem úrazu. Na rozdíl od jiných společností nepodmiňuje ING Pojišťovna čerpání pojistného doložením neschopenky ani nezkoumá zdravotní stav klienta. Při zřízení do 29. února navíc na klienty čeká celodenní permanentka do lyžařského areálu Špindlerův Mlýn, Klínovec nebo Červená voda.

Více informací o způsobu, jak se chránit před úrazem naleznete na www.preddopadem.cz.

Proč si pořídit ProAktiv Start?

•    pojištění pro celý svět
•    čerpání pojistného bez neschopenky
•    sjednání je zcela “bez papírů“ – žádné smlouvy ani zdravotní prohlídka
•    sjednání netrvá ani 10 minut