ING Pojišťovna zaznamenala v roce 2011 čistý zisk ve výši 1,2 miliardy korun

I v roce 2011 pojišťovací část ING přinesla vylepšení služeb pro zákazníky a dále rozšířila svou nabídku. Největším hitem roku se stala on-line verze rizikového životního pojištění ProAktiv on-line, které si mohou zájemci sjednat na webových stránkách www.ingpojistovna.cz během pár minut a z pohodlí svého domova. Dalšími novinkami byla nová dětská připojištění či další tranše oblíbeného investičního pojištění Garance Plus.

Pojišťovací část ING ČR (životní pojišťovna a penzijní fond) v roce 2011 zaznamenala velmi stabilní výsledek. Aktiva ve správě vzrostla o 1 % a pojišťovna spravuje 61,3 miliardy korun, k 31. prosinci 2011 navíc evidovala téměř 782 tisíc smluv. K výsledkům nadstandardně přispěl nárůst ročního pojistného z nového obchodu.

Celkové neauditované výsledky pojišťovací části ING (podle českých účetních standardů)*

Aktiva ve správě 60 601 61 297 1 %
Počet klientů 808 071 781 920 −3 %
Čistý zisk 1 386 1 178 −15 %

* v mil. Kč

„Navzdory nestálé situaci na finančních trzích a poměrně vysokým jednorázovým, ale nezbytným nákladům, jsme dosáhli velmi solidních a především stabilních výsledků. To, že se nám daří i v nelehké době, je dozajista výsledkem naší dlouhodobé strategie. Proto i nadále budeme vylepšovat naše produkty a služby s vědomím společného cíle, kterým vždy byl a bude klient,“ zhodnotil výsledky Marco Fredriks, finanční ředitel ING Pojišťovny.

ING Životní pojišťovna

Stejně jako v roce 2010 i ke konci roku 2011 dosáhla ING Životní pojišťovna předepsaného pojistného ve výši 5,5 miliardy Kč. Také aktiva ve správě zůstala téměř nezměněna a činila 35 miliard korun. ING Životní pojišťovna rovněž evidovala shodný počet uzavřených smluv, tedy 400 tisíc.

„Vzhledem ke změně metodiky vykazování statistických údajů, která nyní díky zmenšení vlivu jednorázově placených pojištění reálněji ukazuje postavení jednotlivých pojišťoven, a velmi kvalitním výsledkům vzdorujícím finanční situaci jsme se s tržním podílem 11,7 % posunuli na 4. místo mezi všemi pojišťovnami v ČR,“ okomentoval úspěch Marco Fredriks.

Neauditované výsledky ING Životní pojišťovny*

Předepsané pojistné 5 454 5 457 0 %
Aktiva ve správě 35 676 34 909 −2 %
Počet smluv 400 055 394 251 −1 %
Čistý zisk 868 631 −27 %

ING Penzijní fond

Nadmíru dobře si v loňském roce vedl ING Penzijní fond, a.s., který zaznamenal nárůst jak aktiv ve správě, tak čistého zisku. Společnost tak k 31. prosinci 2011 spravovala aktiva ve výši téměř 26,4 miliardy Kč, což znamená 6% meziroční nárůst, a vykázala o 5 % vyšší čistý zisk ve výši 547 milionů Kč. I přesto však počet klientů mírně klesl na 405 tisíc. Fond však prokázal svou stabilitu a stejně jako v roce 2010 připíše svým klientům nadprůměrné zhodnocení ve výši přesahující 2 %.

Neauditované výsledky ING Penzijního fondu*

Aktiva ve správě 24 926 26 387 6 %
Počet klientů 426 483 405 162 −5 %
Čistý zisk 518 547 5 %

* v mil. Kč

V roce 2011 získala ING Pojišťovna hned několik ocenění svých produktů. Univerzální životní připojištění ING Smart vystoupalo na první příčku soutěže Fincentrum Banka roku a ING Penzijní fond se v soutěži Zlaté euro umístil na 3. místě.