ING Wholesale Banking otevírá v Brně další regionální zastoupení

„Na základě našich zkušeností v Ostravě si uvědomujeme důležitost regionálního zastoupení, a proto jsme se rozhodli otevřít v červnu tohoto roku druhou reprezentační kancelář v Brně,“ říká Rolf-Jan Zweep, CEO ING Bank ČR a generální ředitel Wholesale Banking, a dodává: „Pro klienty v jihomoravském regionu jsme zde vytvořili speciální tým relationship manažerů, který se o ně s podporou Prahy, ale i Londýna a Amsterdamu bude starat.“

Pobočku v Brně vede Eva Sedláková jako regionální ředitelka pro jižní Moravu. Bohaté zkušenosti z oblasti korporátního bankovnictví načerpala v GE Money Bank, Union bance, v Komerční bance a Citibank, kde působila na různých vedoucích pozicích. Eva Sedláková pečuje o klientskou základnu v oblasti jižní Moravy a je zodpovědná za její rozšiřování.

Druhým relationship managerem brněnské kanceláře se stal Petr Ullman. Zkušenosti z korporátního bankovnictví získával již od roku 1997 v Citibank, Dresdner Bank CZ a Citibank Europe. Do své pozice v ING Wholesale Banking nastoupil v září 2008 a jeho hlavním úkolem je také rozvíjení a budování klientských vztahů.

Jedním z témat tiskové konference bylo zprostředkování úvěru ve výši 79 mil. euro (1,87 mld. Kč), který ING Wholesale Banking poskytla společnosti CTP Invest. Úvěr na období sedmi let je určen k financování portfolia projektů CTP Invest, mezi něž patří výstavba průmyslových a kancelářských prostor po celé České republice. Většina těchto projektů bude dokončena ještě na podzim letošního roku. Nově otevřená kancelář ING Wholesale Banking se nachází v CTParku Brno South, který patří mezi pilotní projekty portfolia CTP Invest.

„Srdečně vítáme silného a strategického partnera v jednom z našich jedinečných komplexů. Ve spolupráci s ING jsme vybudovali celou řadu projektů - Honeywell campus v CTParku Brno, sklad Michelin v Pohořelicích, ITT v Ostravě a CTBox v Plzni. Příjem z nájmu pro CTP za rok 2008 dosáhne více než 70 mil. euro, což v porovnání s rokem 2007 představuje 40% nárůst. CTP nadále rozšiřuje své portfolio a plánuje, že do konce roku 2009 připraví pro nájemce ve svých areálech přes 500 000 m2 plochy,“ říká Remon Vos, výkonný ředitel společnosti CTP Invest.

Kontakty:ING Wholesale Banking

Zuzana Kalabová
ING Wholesale Banking
257 474 339,602 204 835

Viola Baštýřová
Stance Communications
224 810 809,776 210 599

Profil ING

ING Wholesale Banking poskytuje služby korporátního bankovnictví především velkým společnostem a finančním institucím. Mimo běžných služeb, jako jsou poskytování bankovních úvěrů, platební styk, řízení hotovosti a „treasury“ produktů, poskytuje ING Wholesale Banking specifické bankovní řešení v oblasti korporátního financování, leasingu, strukturovaných finančních produktů, komerčního financování (factoring) a dále poskytuje specifické služby jak privátním společnostem, tak i společnostem působícím na kapitálových trzích.

V České republice byla založena v roce 1992 jako organizační složka ING Bank N.V. Amsterdam. V roce 2007 dosáhla aktiva hodnotu přesahující 56 miliard korun. ING Wholesale Banking je členem Burzy cenných papírů Praha a České bankovní asociace.

ING je globální finanční institucí holandského původu nabízející služby v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví a správy aktiv 75 milionům soukromým, firemním a institucionálním klientům v 50 zemích. S více než 120 000 zaměstnanci se ING skládá ze širokého spektra prominentních společností, které slouží svým klientům pod značkou ING.

ING si je dobře vědoma své korporátní zodpovědnosti a globálně iniciovala projekt „Chances for Children“. Ve vztahu k tomuto projektu se ING Wholesale Banking v České republice rozhodla spolupracovat s Nadací Terezy Maxové, která svými cíli ideálně zapadá do její strategie – podpory vzdělání, volnočasových a sportovních aktivit. Spolupráce je ojedinělá i svým způsobem rozdělování grantů, neboť grantová komise je složena nejen ze zástupců Nadace, ale i zaměstnanců ING Wholesale Banking.