ads/user-lists/# google.com neklasifikované Session HTTP

ING Životní pojišťovna na podzim přináší dvojnásobné plnění v případě trvalých následků úrazu a smrti při dopravní nehodě

Až do konce roku mohou noví klienti využít speciální akce – při sjednání připojištění trvalých následků úrazu získají dvojnásobné pojistné plnění a dvojnásobné plnění v případě smrti při dopravní nehodě. Podle statistik* je totiž ročně 1,8 milionu ambulantně ošetřených úrazů a 180 tisíc hospitalizací pro úraz. Okolo 400 úrazů pak vede k invalidnímu důchodu 3. stupně, a tisíce jich zanechávají různě závažné trvalé následky. „Trvalé následky přitom nemusejí nutně vést k nejvyššímu stupni invalidity. Mnohdy se jedná podle definice o malá zranění, která však velmi znepříjemňují život či dokonce znemožňují výkon některých činností,“ upřesňuje Helena Lazosová, ředitelka marketingu a produktového vývoje ING Životní pojišťovny a dodává: „Nemluvě o případu, kdy následkem úrazu zemře hlavní živitel. Kromě osobní ztráty rodina velmi trpí i po finanční stránce.“

Dopravní nehoda se netýká jen aut

Ročně dojde na českých silnicích k 85 tisícům dopravních nehod, které mají pro 600 osob fatální následky. Nejedná se přitom jen o nehody osobních automobilů, na 130 smrtelných obětí spadá do kategorie chodců, 60 lidí zahyne při jízdě na kole. „Stále častěji se setkáváme s nehodami, do kterých jsou zapojeni jiní účastníci provozu než řidiči automobilů. Loni se například 734 nehod týkalo i tramvají a 129 nehod trolejbusů. Proto jsme se rozhodli rozšířit naše Připojištění pro případ smrti následkem úrazu v dopravním prostředku nově na MHD, motocykly, kola a chodce,“ vysvětluje Helena Lazosová.

Akce dvojnásobného pojistného plnění u připojištění pro případ trvalých následků úrazu a úmrtí následkem úrazu při dopravní nehodě platí pro nově sjednané smlouvy životního pojištění v období 1. října – 31. prosince 2014.

*Statistiky využité v tiskové zprávě vycházejí z oficiálních dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR, České správy sociálního zabezpečení a Policie ČR.