ads/user-lists/# google.com neklasifikované Session HTTP

Lucie Bílá předala v rámci projektu For You čtvrt milionu motolské nemocnici

Příspěvek ve výši 250 000 Kč a symbolický šek předala nemocnici patronka projektu Lucie Bílá společně s obchodní ředitelkou ING Pojišťovny Alenou Pomahačovou. ING Životní pojišťovna za každou uskutečněnou kalkulaci na stránkách Foryou.cz věnovala nemocnici částku 20 Kč, od 4. února, kdy byl Světový den boje proti rakovině, pak navýšila donaci na 100 Kč za každou kalkulaci. Celkem se příspěvek vyšplhal až do výše zmíněného čtvrt milionu. Za nemocnici Motol dar převzala primářka Onkologického oddělení FN Motol MUDr. Jana Prausová, Ph.D., MBA. „Provoz našeho stacionáře je financován zdravotními pojišťovnami, avšak na cokoliv nad rámec této spolupráce potřebujeme partnery. Například kapacita stacionáře naprosto nedostačovala provozu, a tak byli pacienti nuceni čekat. Díky ING Životní pojišťovně však nyní budeme moci rozšířit stacionář o 12 lůžek, což nám umožní ošetřit mnohem více pacientek, denně v řádu desítek,“ uvedla primářka.

Jsme rádi, že jsme mohli přispět ke zlepšení podmínek pro léčbu tak zákeřné nemoci, jakou je rakovina, a ulehčit pacientkám léčbu, která je velmi náročná jak po zdravotní, tak po psychické a finanční stránce. Také nás těší, že je to právě nemocnice v Motole, které v rámci projektu For You pomáháme jako první. Naše spolupráce funguje již několik let, a proto nebylo těžké se rozhodnout, kam peníze poputují. Tím však naše charitativní aktivity určitě nekončí, již nyní plánujeme další pokračování sbírky,“ uvedla Pomahačová.

Co je For You?

Unikátní projekt, který podporuje ženy v boji proti rakovině prsu a pohlavních orgánů. Hlavní platformou projektu jsou webové stránky www.foryou.cz, které přinášejí informace o prevenci a léčbě této nemoci i prostor pro diskusi s odborníky. Projekt dále nabízí pojištění pro případ diagnózy rakoviny prsu a pohlavních orgánů. V neposlední řadě je důležitým rozměrem For You i finanční podpora charitativních aktivit.

Co je to stacionář?

Stacionář je samostatnou částí ambulantního provozu, kde v pravidelných časových intervalech pacient absolvuje plánovanou léčbu, nejčastěji chemoterapii. Stacionář ve FN Motol je vybaven 8 polohovacími lůžky a 4 křesly, na kterých léčba probíhá.

Jak rozšíření stacionáře pomůže?

- denně se na 1 lůžku vystřídají postupně 3 pacienti
- rozšíření o 12 lůžek tedy umožní denně ošetřit o 36 pacientů za den více
- za týden tak bude ošetřeno o 252 pacientů více, za měsíc je to už 1 008 pacientů a ročně 13 140 pacientů