ads/user-lists/# google.com neklasifikované Session HTTP

Michel Tilmant odstupuje z místa generálního ředitele ING Group; novým generálním ředitelem se stane Jan Hommen

Dozorčí rada se rozhodla jmenovat generálním ředitelem ING Group Jana Hommena, dosavadního předsedu Dozorčí rady ING Group, až ho valná hromada jmenuje členem Výkonné rady. Valná hromada se má konat 27. dubna 2009. Až do valné hromady se Jan Hommen bude aktivně podílet na každodenním fungování ING a bude spolupracovat s Výkonnou radou až do té doby, než bude oficiálně jmenován generálním ředitelem.

Jan Hommen byl jmenován do Dozorčí rady ING Group 1. června 2005. Jde o velmi zkušeného manažera mezinárodních korporací. Do prvního května 2005 byl náměstkem generálního ředitele a finančním ředitelem správní rady společnosti Royal Philips Electronics. V letech 1975 až 1997 pracoval pro firmu Aluminium Company of America (Alcoa), od roku 1978 v ústředí Alcoy ve Spojených státech, přičemž finančním ředitelem se stal roku 1991. Předsedou Dozorčí rady ING Group se Jan Hommen stal v lednu 2008.

Eric Boyer, člen Výkonné rady od roku 2004, se ode dneška stane zastupujícím generálním ředitelem, dokud valná hromada v této funkci nepotvrdí Jana Hommena.

Jan Hommen k tomu uvedl: „Michel byl dlouholetým členem Výkonné rady ING Group a od roku 2004 impozantním generálním ředitelem. Pod jeho vedením udělala ING řadu významných kroků k tomu, aby se stala úspěšným hráčem na poli odvětví finančních služeb. Michel kolem sebe vybudoval velmi dobrý tým a kontinuita managementu je tudíž zajištěna. Jsem si jist, že se nám dál bude dařit kormidlovat ING rozbouřenými vodami finančních trhů."

Dozorčí rada se rozhodla jmenovat Petera Elverdinga nástupcem Jana Hommena ve funkci předsedy Dozorčí rady, přičemž se této funkce ujme po valné hromadě v dubnu 2009. Vzhledem k tomuto jmenování nominuje nizozemská vláda do Dozorčí rady jiného zástupce.

Profil ING

ING je globální finanční instituce holandského původu, která nabízí služby v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví a správy aktiv ve více než 50 zemích světa. Jejích 130 000 zaměstnanců každý den pomáhá klientům špičkovým způsobem spravovat jejich finance.

Další dotazy směřujte na:

Petera Jonga

ING Group