Přeskočit na: Obsah

07.09.2010

Mladí lidé podceňují rizika a pojišťují se méně než zbytek populace. Mají to ale v plánu.

Žijeme aktivním životem, sportujeme. Mezi nejoblíbenější sporty hlavně mladých lidí patří kromě turistiky a plavání také jízda na kole, bruslení či lyžování. Při těchto aktivitách ale hrozí zranění, kterých v loňském roce ambulance ošetřily téměř 370 000. Sport tak byl příčinou více než čtvrtiny všech hlášených úrazů! Ačkoliv jsou Češi obecně proti těmto událostem do značné míry pojištěni, mladí lidé na pojištění často zapomínají a podle průzkumu ING a výzkumné agentury Ipsos Tambor jsou pojištěni jen v 66 %.

„Mladí lidé si často nepřipouštějí rizika, žijí dneškem,“ okomentoval výsledky výzkumu ředitel životního pojištění ING ČR/SR Viktor Kouřil. „Přesto si je tato skupina vědoma nástrah a uzavření nějakého druhu životního pojištění plánují až ve 41 %, oproti zbytku populace, která tak uvažuje jen ve 32 %,“ dodal. Největší zájem mladí lidé mají o úrazové pojištění, které je chrání především proti následkům zranění.

Společnost ING využila informací získaných šetřením a pro mladé aktivní lidi připravila flexibilní rizikové životní pojištění ProAktiv, které přináší širokou nabídku připojištění právě proti nejrůznějším důsledkům úrazů. Výhodou tohoto pojištění je však také jeho jednoduchost a zejména flexibilita, kdy parametry pojištění lze upravovat podle aktuální životní situace.

„ProAktiv je určený především těm, kteří jsou aktivní, na startu kariéry a zatím nemají žádné závazky, kteří ale časem plánují založit rodinu, s níž přichází nutnost postarat se o své blízké. U ING si mohou své pojištění vždy přizpůsobit aktuálním potřebám – kromě změny připojištění či výše pojistné částky mohou do smlouvy zahrnout i další dospělou osobu a až deset dětí. ProAktiv tak vlastně roste spolu se svým klientem,“ uzavřel Viktor Kouřil.

Tiskové informace

Daniela Velová