ads/user-lists/# google.com neklasifikované Session HTTP

NN vyhlašuje stipendium na magisterské studium v Nizozemsku

Mladá generace Čechů je světu stále otevřenější a zájem o studijní zahraniční výjezdy se každoročně zvyšuje. Společnost NN jde tomuto trendu naproti a vyhlašuje pro studenty vysokých škol další ročník stipendia na magisterské studium v Nizozemsku.

Zlepšování ekonomických příležitostí pro mladé lidi a zvyšování finanční gramotnosti napříč populací je jednou z priorit NN Group. V rámci programu Future Matters dává studentům primárně ze slabších sociálních vrstev, jejichž rodiče nemají vysokoškolský titul, příležitost ke studiu na prestižních univerzitách v Nizozemsku a tedy k rozšíření možností budoucího profesního uplatnění. Stipendium je určeno studentům ze zemí, kde NN Group působí, a kteří nastupují do magisterského studijního programu v září 2017.

„Z vlastní zkušenosti vím, že studium v zahraničí vám přinese mnohem více než samotný titul. Člověk má možnost poznat spoustu zajímavých lidí různého smýšlení a národností, rozšířit si obzory a také se učit jiným stylem, než na jaký je zvyklý v rámci českého školství. Diplom z prestižní zahraniční univerzity navíc otevírá dveře k pracovnímu uplatnění po celém světě. Především se ale člověk v cizí zemi naučí spoléhat sám na sebe; musí se více snažit, vyhledávat příležitosti a ty potom zúročit. V rámci Future Matters chceme mladé lidi povzbudit k tomu, aby takové příležitosti vyhledávali a využili, aby si užívali život a zároveň realizovali své sny“, uvádí Kateřina Štěrbová, členka představenstva NN ČR/SR zodpovědná za marketing a produktový vývoj, která sama absolvovala program MBA na Wharton School of the University of Pennsylvania.

Studenti se mohou hlásit na magisterský program v oborech financí, risk managementu a ekonomie na univerzitách v Amsterdamu, Tilburgu, Maastrichtu, Utrechtu a dalších nizozemských univerzitách. Kromě životopisu a motivačního dopisu musí spolu s vyplněnou přihláškou zaslat i doporučení profesorů, a to do nejpozději do 1. 5. 2017. O vítězích v nejužším výběru rozhodne generální ředitel pojišťovací části NN Group Robin Spencer a Delfin Rueda, finanční ředitel skupiny NN. Kromě stipendia bude každému úspěšnému kandidátovi přidělen mentor, který je bude po dobu studia koučovat a v případě potřeby jim pomáhat.

V loňském roce se o stipendium ucházelo 41 studentů, z České republiky byla vybrána Kristýna Matoulková, která nyní studuje na Erasmus univerzitě v Rotterdamu. „Do Rotterdamu jsem přijela studovat koncem srpna 2016 a i přes počáteční komplikace s ubytováním jsem si město rychle zamilovala. Univerzita, kde studuji obor Behaviorální ekonomie, patří mezi nejlepší v zemi, což je hodně znát na požadavcích, které jsou na studenty kladeny. Výuka je tu intenzivnější, důraz se klade hlavně na praktičnost, výkonnost a skupinovou práci. Čím déle v Holandsku jsem, tím více se uvědomuji, že studium v zahraničí mi v pozitivním smyslu razantně změnilo život. Nejenže se cítím lépe připravena na odstartování vlastní profesní kariéry, mám také větší odvahu dál cestovat, poznávat nové lidi a nebojím se stát si za svým. Bez stipendia NN by se mi tato možnost jen těžko naskytla, jsem proto vděčná, že NN vybrala právě mě.“

Více informací o programu včetně pokynů pro přihlášení najdete na: www.studyinholland.nl/nnfuturematters.