ads/user-lists/# google.com neklasifikované Session HTTP

Nový projekt For You pomáhá ženám v boji proti rakovině

ING Životní pojišťovna spustila unikátní projekt For You, který pod patronátem Lucie Bílé podporuje ženy v boji proti rakovině prsu a pohlavních orgánů. Hlavní platformou projektu jsou webové stránky www.foryou.cz, které přinášejí informace o prevenci a léčbě této nemoci a zároveň ženám nabízejí možnost vyměňovat si diskrétně zkušenosti nebo se poradit s lékaři a psychology. Projekt For You jim dále nabízí pojištění pro případ diagnózy rakoviny prsu a pohlavních orgánů a k tomu zcela jedinečné asistenční služby. V neposlední řadě je důležitým rozměrem tohoto projektu i podpora charitativních aktivit.

Onemocnění rakovinou vyvolává v ženách obavy, strach z toho, co přijde, a především nejistotu. „Svět se mění. Žijeme rychle a náš život se odehrává víc a víc online. Chceme mít maximum informací a přesto, že nechceme být na problémy samy, přejeme si zachovat své soukromí. Proto jsme vytvořili For You, jehož cílem je zvýšit povědomí o prevenci rakoviny prsu a ženských pohlavních orgánů a zároveň nabídnout ženám prostředí, ve kterém mohou své problémy velmi diskrétně řešit. Projekt propojuje pacientskou, odbornou a laickou veřejnost tak, aby ženám zajistil jak kvalitní informace, tak maximální podporu v případě diagnózy této nemoci,“ říká Renata Mrázová, generální ředitelka ING Pojišťovny ČR/SR a dodává: „For You přitom spouštíme v České republice jako pilotní projekt skupiny ING a pevně věřím, že jeho úspěch povede k jeho rozšíření i do dalších zemí Evropy.“

Komunita naslouchá i radí
Ženy mají přirozenou tendenci sdílet své obavy i pocity a hledat pomoc u jiných žen, které jsou v podobné situaci. Na webu www.foryou.cz se tak mohou podělit o své zkušenosti, vzájemně se podporovat a získat zpět sebevědomí a chuť do života. Prostřednictvím poradny mohou své starosti diskutovat se zkušenými odborníky, lékaři i psychology. V sekci Žijte zdravě najdou nejen kvalitní informace o nemoci, její prevenci a léčbě, ale i tipy na zdravější životní styl. Po registraci si zde ženy mohou v kalendáři naplánovat lékařské prohlídky a další důležité termíny, na které pak budou vždy včas upozorněny. Součástí projektu je také možnost zapojit se do dobročinných projektů.

Speciální životní pojištění pro ženy
Součástí projektu For You je stejnojmenné pojištění pro případ rakoviny prsu a ženských pohlavních orgánů. Hlavním benefitem této novinky je naprostá diskrétnost – od sjednání, které lze během pár minut učinit online a nevyžaduje ani zdravotní dokumentaci či lékařskou prohlídku, až po výplatu v případě pojistné události. Výše pojistné částky je 750 tisíc korun, přičemž měsíční pojistné se dle věku pojištěné ženy pohybuje od 200 do 300 korun. V rámci pojištění je ženám k dispozici také unikátní asistenční služba, díky níž se mohou v případě potřeby poradit s lékařem či psychologem, objednat si hlídání dětí nebo donáškovou službu.

For You pomáhá léčit
Dalším rozměrem projektu For You je i podpora charitativních aktivit zaměřených na boj s rakovinou. První takovou akcí bude rozšíření stacionáře ve FN v Motole. „Stacionáři aktuálně chybí 12 lůžek a k nim i potřebné vybavení. Celková suma, která pomůže pokrýt náklady na jeho rozšíření, je 250 000 Kč,“ informuje MUDr. Jana Prausová, primářka Radioterapeuticko-onkologického oddělení FN v Motole. Za každou kalkulaci pojistného na stránkách www.foryou.cz proto ING Pojišťovna věnuje 20 Kč právě na konto FN v Motole na rozšíření stacionáře. „Denní stacionáře jsou důležitou součástí léčby rakoviny. A jelikož navýšení počtu lůžek může pomoci zachránit život dalším ženám, rozhodli jsme stacionář podpořit. Projekt For You je totiž především o pomoci, a i když je primárně založen na tom, že si mohou ženy pomáhat samy navzájem, i my se chceme touto cestou zapojit,“ doplňuje Renata Mrázová.

Nekompromisní fakta o rakovině
Rakovina prsu nese tři smutná nej: jedná se o nejrozšířenější typ rakoviny u žen, nejčastější onkologickou příčinu smrti pacientek a je zároveň nejobávanějším typem rakoviny z hlediska ženské populace. V souladu s trendem pozorovaným ve všech rozvinutých zemích světa i v České republice výskyt rakoviny prsu stále stoupá. Málokdo však ví, že léčba prsního nádoru patří při brzké diagnóze mezi ty nejúspěšnější v onkologii.

Rakovina prsu ve světě

• Ročně na světě onemocní rakovinou prsu téměř 1,4 milionu žen
  • Půl milionu žen na ni zemře

Rakovina prsu v Evropě

• V Evropě ročně onemocní rakovinou 500 000 žen
  • Ročně na ni zemře 140 000 Evropanek

Rakovina prsu v ČR

• Nalezena v ČR asi u 6 000 žen ročně
  • Zhruba 1 600 z nich na ni každý rok zemře
  • Pouze ve 40 % případů je karcinom prsu diagnostikován ve stádiu, kdy je vysoká šance na úplné vyléčení

Omlouváme se, ale nastala chyba při vykonávání komponenty remarketing kody (komponenta neexistuje). Prosím, zkuste to později.