Novým CFO NN ČR/SR bude jmenován Maurick Schellekens

Role finančního ředitele NN ČR/SR se na začátku srpna 2016 ujme Holanďan Maurick Schellekens. Ve společnosti NN (dříve ING) působí více než 10 let, naposledy coby finanční ředitel NN v Rumunsku.  Jako člen představenstva se Maurick Schellekens bude podílet na strategii a celkovém směřování společnosti.

„Nabídku z NN ČR/SR jsem přijal s velkou radostí. Týmy v těchto dvou zemích odvádějí skvělou práci a v současné době se zde rýsuje několik velice zajímavých projektů. Jsem moc rád, že se spolu s ostatními členy vedení budu moct podílet na aktivitách zaměřených na růst této společnosti, a to zejména v oblasti krytí rizik a nabízení kvalitních řešení, která budou mít pro klienty přidanou hodnotu,“ vyjádřil se ke své nové roli Maurick Schellekens. V pozici bude oficiálně potvrzen Českou národní bankou.

Maurick Schellekens (39) nastoupil do NN v roce 2006. Po studiu pojistné matematiky, které na Univerzitě v Amsterdamu ukončil v roce 2002, svou expertizu v tomto oboru ještě prohloubil další kvalifikací z Institutu pojistné matematiky v Utrechtu. Před nástupem do NN Maurick pracoval tři roky jako konzultant v agentuře Mercer Human Resource Consulting.

V rámci NN/ING Maurick započal svou kariéru jako manažer pojistných rizik v amsterdamské centrále ING Insurance Central Europe. V roce 2011 se přesunul do ING v Rumunsku, kde nejprve zastával roli CRO (Chief Risk Officer) a následně od října 2013 roli finančního ředitele (Chief Financial Officer).

Maurick Schellekens je ženatý, má tři děti a mezi jeho koníčky patří golf a cyklistika.

„S nástupem Mauricka Schellekense je naše představenstvo kompletní a může se plně soustředit na budování firmy, které skutečně záleží na klientech, zaměstnancích, akcionářích, obchodních partnerech a obecně širší společnosti. Přeji Maurickovi v jeho nové roli spoustu úspěchů; jsem přesvědčen, že bude pro NN v České republice a na Slovensku velkým přínosem,“ okomentoval nástup Mauricka Schellekense do role CFO generální ředitel NN ČR/SR Jiří Čapek.