Povinná výbava na kolo? Helma a online pojištění

Češi jsou národ cyklistů a podle průzkumu společnosti Median mají ze všech sportovních aktivit nejraději právě jízdu na kole, na které vyráží zhruba čtvrtina populace. K dispozici jim jsou asi 2 000 km cyklotras po celé zemi. Jízda na kole je sice zdraví prospěšná a zábavná, avšak stejně jako každý sport s sebou nese i rizika. Podle Ústavu zdravotnických informací a statistik (ÚZIS) se právě na kole v loňském roce zranilo 4 730 cyklistů. „Důsledkem úrazů přitom nemusí být jen odřené koleno či bolavá záda. Při vážnějším poranění můžeme díky nemocenské přijít až o 40 % svého platu, což je citelný zásah do rodinného rozpočtu. Nejen pro cyklisty jsme proto připravili rizikové životní pojištění ProAktiv Start, které zajišťuje vedle pojištění smrti úrazem i pojištění rizik, jako jsou trvalé následky úrazů, denní dávky za nezbytné léčení úrazu či denní dávky při pobytu v nemocnici následkem úrazu. A na rozdíl od jiných společností nevyžaduje ING Životní pojišťovna pro čerpání pojistného neschopenku ani nezkoumá zdravotní stav klienta,“ vysvětlil Michal Skalický, manažer přímé distribuce ING Pojišťovny.

Nejčastější příčinou úrazu byla v loňském podle ÚZIS dopravní nehoda, která způsobila se skórem 2 000 případů téměř polovinu úrazů. Rizika, která na nás na kole číhají, potvrzuje i podíl cyklistů na celkovém počtu dopravních nehod, který podle dat ŘSD PP rok od roku stoupá. Nejrizikovější skupinou jsou přitom náctiletí, kteří loni s 900 případy tvořili každý pátý úraz. Místem, kde bylo zraněných cyklistů nejvíce, je pak Jihomoravský kraj, naopak nejméně cyklistických nehod bylo na Karlovarsku.

Proč si pořídit ProAktiv Start?

• pojištění pro celý svět
  • čerpání pojistného bez neschopenky
  • sjednání je zcela „bez papírů“ – žádné smlouvy ani zdravotní prohlídka
  • sjednání netrvá ani 10 minut