Rakovina získala silného protivníka, projekt For You navyšuje příspěvek na podporu boje proti ní

Ročně onemocní rakovinou asi 80 tisíc Čechů, polovinu tvoří ženy. Téměř 30 tisíc osob této chorobě podlehne. Pro ženy se nejčastěji stane osudnou rakovina prsu či pohlavních orgánů, a to asi ve čtyřech tisících případech. Za účelem boje proti této zákeřné nemoci vznikl projekt For You, který kromě pojištění pro případ diagnózy rakoviny prsu a pohlavních orgánů nabízí i dárcovský program. Dosud ING Pojišťovna darovala za každý nezávazný výpočet pojistného na stránkách www.foryou.cz 20 korun na rozšíření stacionáře ve FN v Motole. V týdnu od 4. února však na podporu Světového dne boje proti rakovině navyšuje tuto částku na plných 100 korun.

„Léčba rakoviny je velmi náročná a představuje nejen zdravotní, ale také psychickou a sociální zátěž. I když nemůžeme pomoci přímo pacientkám, můžeme alespoň přispět na vylepšení prostředí, ve kterém se léčí,“ vysvětluje motivy kampaně generální ředitelka ING Životní pojišťovny Renata Mrázová.

Stacionáři ve FN v Motole přitom aktuálně chybí 12 lůžek a k nim i potřebné vybavení. „Celková suma, která pomůže pokrýt náklady na jeho rozšíření, je 250 000 korun,“ informuje MUDr. Jana Prausová, primářka Radioterapeuticko-onkologického oddělení FN v Motole.

Unikátní projekt For You pod patronátem Lucie Bílé přináší ženám platformu, díky které si mohou diskrétně vyměňovat zkušenosti z boje proti rakovině prsu a pohlavních orgánů. Na webových stránkách www.foryou.cz naleznou informace o prevenci a léčbě této nemoci, zároveň zde mají možnost poradit se s lékaři a psychology. Tento týden na webu navíc startuje nový seriál videí s Lucií Bílou. V průběhu roku si bude patronka projektu povídat s pacientkami, známými osobnostmi, lékaři a odborníky na zdravý životní styl o prevenci, průběhu a léčbě rakoviny prsu.