Přeskočit na: Obsah

05.10.2012

Renata Mrázová je 14.nejvlivnější ženou Česka

Česká verze světového magazínu Forbes sestavila žebříček vlivných žen v České republice historicky jako první. Z více než stovky jmen jich vybrala 50, které ovlivňují dění v tuzemsku či jsou úspěšné v zahraničí. Hodnotil se obrat a zisky firem, které vlastní či řídí, rozpočty, ale i mediální, politický či sociální potenciál žen v posledním roce. „Jsem ráda, že úspěšné ženy média i veřejnost zajímají. Ve vedení firem se sice ženy vyskytují stále v menšině, avšak ankety podobné této ukazují, že situace není tak špatná. Zajímavých osob ženského pohlaví, jejichž vliv často přesahuje hranice Česka, není málo,“ uvedla Renata Mrázová.

Umístění v žebříčku nejvlivnějších žen je pro Renatu Mrázovou již čtvrtým oficiálním potvrzením významu jejího působení v České republice. Již třikrát se probojovala do prestižního žebříčku Hospodářských novin 25 žen českého byznysu, kde loni obsadila výborné 7. místo.