Renata Mrázová je první dámou českého byznysu

„Z prvního místa mám opravdu velkou radost a nesmírně si jej vážím. Vnímám to jako potvrzení správnosti cesty, na kterou se naše společnost vydala a také jako ocenění dalších aktivit, kterým se intenzivně věnuji.“ komentuje ocenění Renata Mrázová, a dodává: „Tento úspěch je pro mě ale také velkým závazkem do budoucna, kdy nás kromě jiného čeká opravdová výzva v podobě rebrandingu pojišťovny ING na NN.“

V rámci skupiny ING působí již od roku 2000, kdy se poprvé stala finanční ředitelkou. Po krátké odbočce v letech 2005 až 2007, během které zakládala a vedla Direct pojišťovnu a věnovala se rodinné firmě, se roku 2009 opět vrátila do ING. V čele ING Pojišťovny ČR/SR je od června 2011. Angažuje se v projektech, které podporují zastoupení žen v manažerských pozicích, je např. členkou správní rady Odyssey, která více než 5 let zajišťuje mentoringový program zaměřující se na podporu ženského leadershipu, působí například také jako mentorka v  programu Equilibrum Britské obchodní komory. Je členkou Rady časopisu Business Woman či rady Prague Leadership Institute. Navíc je aktivní v projektu Minerva21 a je členkou ČMA v rámci Klubu manažerek nebo klubu finančních ředitelů CFO. Zastává také roli ambasadorky projektu Mentoring začínajících učitelů a je velmi aktivní v oblasti společenské odpovědnosti, a to jak jako nejvyšší představitelka ING, tak i jako soukromá osoba. Má manžela a dvě dcery.

Do ankety TOP 25 žen českého byznysu byla Renata Mrázová letos nominována již pošesté. V loňském a předloňském roce se umístila na druhém místě, během posledních dvou let vždy vyhrála dílčí oborovou kategorii Finance.

Žebříček nejvýznamnějších žen českého byznysu sestavují Hospodářské noviny a portál iHNED.cz na základě nominací čtenářů a odborné poroty. Cílem je ocenit úspěšné podnikatelky či manažerky, jejichž působení významně přesahuje hranice společností, ve kterých pracují. Při volbě jednotlivých pořadí je hodnocen jejich vliv na chod a na výsledky firmy, pozice a kompetence, které mají, nebo jaký posun nastal v posledním roce v jejich kariéře.