Renata Mrázová odchází do centrály NN Group

NN ČR a SR dočasně povede současný finanční ředitel Peter van Ooijen

K 1. srpnu 2015 nastoupí Renata Mrázová na pozici Global Head of HR v holandské centrále NN Group. V nové pozici bude mít na starosti management lidských zdrojů v celé skupině NN. Do centrály se přesouvá z pozice generální ředitelky NN pojišťovny a penzijní společnosti pro Českou republiku a Slovensko. Vedením společnosti bude dočasně pověřen její současný finanční ředitel Peter van Ooijen.

„Do centrály NN Group odcházím na pozici, kde se budu moci více zaměřit na HR a práci s lidmi obecně. Ti jsou totiž pro mě to nejdůležitější, co každá společnost má. Věřím, že moje znalost byznysu s jeho silnými i slabými stránkami může napomoct tomu, aby se na prvním místě myslelo na lidi - klienty, zaměstnance, ženy, muže, děti, seniory, zkrátka společnost v tom nejširším slova smyslu,“ uvedla ke svému odchodu Renata Mrázová, generální ředitelka NN pojišťovny a penzijní pojišťovny.

Renata Mrázová začala pracovat pro skupinu NN v roce 2000 (dříve ING) jako finanční ředitelka pro Českou republiku a Slovensko a působila zde až do roku 2005. Po čtyřleté pauze, během které zakládala a vedla Direct pojišťovnu a věnovala se rodinné firmě, se roku 2009 opět vrátila na pozici finanční ředitelky a v roce 2011 byla jmenována generální ředitelkou ING pojišťovny ČR/SR.

Již od roku 2005 se pravidelně umisťuje v žebříčku TOP 25 žen českého byznysu, ve kterém byla loni označena za první dámu českého byznysu a zároveň za jednu z deseti nejúspěšnějších žen desetiletí. Mimo to ji mezi nejvlivnější ženy v České republice v posledních letech zařazuje také časopis Forbes. Renata se angažuje v projektech, které podporují zastoupení žen v manažerských pozicích, je např. členkou kolegia projektu Minerva21, který usiluje o zvýšení podílu žen v českém byznysu a pořádá řadu vzdělávacích seminářů s cílem zvýšit jejich sebevědomí a profesní znalosti.

Její vůdčí roli mezi ženami v byznysu dokládá také členství ve správní radě Odyssey, která více než 5 let zajišťuje mentoringový program zaměřující se na podporu ženského leadershipu, a aktivní podpora programu Equilibrium Britské obchodní komory. Vedle toho je členkou rady časopisu Business Woman, Prague Leadership Institute a klubu finančních ředitelů CFO. Od letošního roku je nově členkou prezidia České manažerské asociace a dále dlouhodobou členkou prezidia České asociace pojišťoven. Zastává také roli ambasadorky projektu Mentoring začínajících učitelů a je velmi aktivní v oblasti společenské odpovědnosti, a to nejen jako nejvyšší představitelka NN, ale i jako soukromá osoba.

Renata je vdaná, má dvě dcery a ve volném čase se nejraději věnuje cestování, sportu, historii umění, malování, architektuře a interiérovému designu.