Přeskočit na: Obsah

Role nového obchodního ředitele NN Česká republika se ujme Zbyněk Veselý

Dne 1. července 2016 nastupuje na pozici obchodního ředitele NN v České republice Zbyněk Veselý. Jeho hlavním úkolem bude rozšíření interní obchodní sítě a posílení obchodních aktivit NN v České republice. Jako člen představenstva se bude podílet také na celkovém směřování společnosti. Tomáš Nidetzký, který dosud zastával pozici obchodního ředitele NN, bude od 1. července 2016 působit v bankovní radě České národní banky.

„Nabídku vrátit se do společnosti, v níž jsem svou kariéru začínal, jsem přijal s velkou chutí. Mým hlavním úkolem v roli obchodního ředitele bude rozšířit síť finančních poradců NN a posílit obchodní aktivity této společnosti. Budu tak moct ve společnosti, k níž mám osobní vztah, zúročit zkušenosti, které jsem za posledních dvacet let nasbíral, a to mě upřímně těší,“ uvedl ke svému nástupu Zbyněk Veselý.

Zbyněk Veselý (49) nastoupil do pojišťovnictví krátce po ukončení studií na Vysoké škole ekonomické v Praze, v oboru se tedy pohybuje přes dvacet let. V NN není úplným nováčkem, v letech 1994–1998 působil v této společnosti (tehdy Nationale-Nederlanden) jako manažer týmu poradců pro finanční plánování. V roce 1998 přijal nabídku České pojišťovny, kde tři roky působil jako generální ředitel a předseda představenstva její dceřiné společnosti Česká životní. Další pozice ve vrcholovém managementu následovaly. Od roku 2001 do 2003 Zbyněk Veselý působil v Komerční bance, kde měl na starost privatizaci a následný management její pojišťovací části, v roce 2003 se na dva roky přesunul do pojišťovny Allianz, kde byl zodpovědný za rozvoj a management obchodní sítě, v roce 2007 pak zakotvil v UNIQA pojišťovně, kde do letošního roku zastával roli obchodního ředitele a místopředsedy představenstva.

Zbyněk Veselý má dvě dospělé dcery. Ve volném čase se věnuje sportu, cestování a četbě. Zajímá ho také hudba a design.