Série zážitkových běhů NN Night Run startuje v září v Praze

Generálním partnerem série zážitkových běhů Night Run pro tisíce amatérských běžců je NN pojišťovna a penzijní společnost. Milovníci sportování se mohou hlásit na noční běhy osmi českými a moravskými městy a další, doprovodné běhy. První startovní výstřel pod patronací NN zazní 24. září v Praze a už dnes jsou v plném proudu registrace na tento i další závody.

„Myšlenka NN Night Runu je pro nás cestou, jak můžeme lidi přesvědčit k aktivní odpovědnosti za svůj život a své zdraví. Na netradičním závodu oceňujeme zejména zapojení velkého množství neprofesionálních sportovců a dětí, kteří díky novým zážitkům posilují svůj vztah ke zdravému životnímu stylu,“ říká Kateřina Štěrbová, členka představenstva NN zodpovědná za marketing a produktový vývoj. „NN pojišťovna a penzijní společnost tímto partnerstvím ukazuje, že chce pečovat o spokojený život lidí po všech stránkách,“ dodává.

Série zážitkových běhů NN Night Run se uskuteční celkem v osmi městech Česka, a to často za záštity jejich primátorů. Po prvním zářijovém běhu v Praze pod záštitou primátorky Adriany Krnáčové budou v říjnu následovat České Budějovice a Olomouc, v příštím roce potom naváže v dubnu Ostrava a Hradec Králové, v květnu se poběží v Brně a v srpnu bude série NN Night Run pokračovat v Mostu a Plzni.

Jak dodává Kateřina Štěrbová, „NN rozhodně nechce zůstat jen pasivním sponzorem a připravuje pro návštěvníky akce bohatý doprovodný program“. Ve stanu NN pro ně budou připraveny například „Fresh NN drinky“, konzultace s lékaři, fotokoutek nebo pro nejmenší oblíbené malování na obličej.

NN pojišťovna a penzijní společnost jako hlavní partner podporuje i další běhy Night Run slibující zážit-kové sportování, kam budou v tomto a příštím roce patřit například zimní běhy Winter Night Run a Christmas Night Run nebo Zombie Night Run, který v říjnu slibuje strašidelnou podívanou v Praze.

Podle organizátorů se série NN Night Run 2016/2017 zúčastní celkem více než 40 tisíc běžců a fanoušků a jejich slova potvrzuje přes tři tisíce registrací, které už přijali na první běhy v září a říjnu. V rámci již třetího ročníku této netradiční série běhů se opět zdokonalují internetové stránky závodu www.night-run.cz, kde je kromě registrace a všech informací možné využít také aplikace na vyhodnocení oblíbené běžecké trasy nebo „Kalkulátor pohybu“, jenž uživatelům přesně spočítá, kolik kalorií sportováním spálí. Tento kalkulátor umí vyhodnotit nejenom běh, ale i desítky dalších sportů, včetně například frisbee.