Transformovaný fond NN Penzijní společnosti dosáhl za rok 2014 zhodnocení 1,13 %

Transformovaný fond NN Penzijní společnosti uveřejnil výsledky hospodaření za rok 2014. Uplynulý rok znamenal pro účastníky fondu navýšení jejich prostředků o 1,13 %. Objem spravovaných aktiv fondu se zvýšil o 3 miliardy na 31,2 miliardy Kč. Fond spravuje finanční prostředky 367 097 klientů.

Transformovaný fond NN Penzijní společnosti připíše svým účastníkům za rok 2014 zhodnocení 1,13 %. Za dvacet let své existence, tj. od roku 1995, zhodnotila společnost prostředky klientů ročně v průměru o 4,49 %. „Zhodnocení prostředků účastníků spořících v Transformovaném fondu o 1,13 % považujeme při nízkém riziku a navíc v době extrémně nízkých úrokových sazeb za adekvátní výsledek,“ říká Renata Mrázová, generální ředitelka NN pojišťovny a penzijní společnosti. V Transformovaném fondu spoří na penzi 367 097 klientů a jeho aktiva vzrostla v roce 2014 o 3 miliardy na 31,2 miliardy Kč.

Rok 2014 se pro NN Penzijní společnost nesl především ve znamení příprav na změnu značky. Toto intenzivní období bylo završeno 23. března 2015, kdy došlo k oficiálnímu přejmenování na NN Penzijní společností. Projekt, který byl jedním z největších v historii společnosti, se stal dalším významným krokem k rozdělení pojišťovací/penzijní a bankovní části ING Group. „Naším úkolem nyní bude ukázat veřejnosti i odborníkům, že i přes změnu značky stále zůstáváme pro klienty spolehlivým partnerem,“ dodala Renata Mrázová.