Životní pojištění Garant Invest láme rekordy: klienti do něj za 4 měsíce investovali 2,3 mld. Kč.

„Skutečně se nám velice daří. Za úspěch je běžně považována již tranše o velikosti 400 milionů korun. Podle našich informací se nejúspěšnější tranše tohoto typu pojištění pohybují okolo 700 milionů,“ řekl Jiří Běťák, člen dozorčí rady ING Pojišťovny. Ovšem již první tranše Garant Investu, která proběhla v listopadu a prosinci loňského roku, znamenala pro ING prodej ve výši 1,1 miliardy Kč. V druhé tranši – v květnu a červnu 2008 – vložili klienti do Garant Investu dokonce 1,2 miliardy. Dohromady tedy majitelé investičního životního pojištění Garant Invest investovali 2,3 miliardy korun.

Garant Invest není jediným produktem svého druhu na trhu, svými výsledky však až 6krát převyšuje konkurenci. „Z top hráčů na trhu životního pojištění uveřejňují údaje o tranších jen některé pojišťovny. Allianz za 8 měsíců získala 503 milionů a Česká pojišťovna za 2 proběhlé tranše dokonce jen 381,5 milionu korun,“ upřesnil Běťák.

Společnost ING počítá s otevřením třetí tranše Garant Invest na podzim. Od 1. září bude na šest týdnů spuštěna další tranše, která skončí 24. října.

Investiční životní pojištění Garant Invest garantuje 100% návratnost investovaného pojistného a potenciální výnos pojištění činí až 60 % za pět let. Pojistníkem se může stát fyzická osoba mezi 18 a 80 lety nebo právnická osoba. Minimální vklad pojištění je stanoven na 100 000 korun, horní limit určen nebyl. Mezi hlavní výhody Garant Investu patří možnost kdykoliv vinvestici ukončit. Navíc ING ani neprověřuje zdravotní stav klienta při zakládání životního pojištění. Investiční životní pojištění Garant Invest si zájemci mohou sjednat přes obchodní službu ING, makléřskou síť, nebo v ING Oranžovém domě.

Více informací o Garant Investu na www.ing.cz.

***

ING je globální finanční instituce holandského původu, která nabízí služby v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví a správy aktiv ve více než 50 zemích světa. Podle nejnovějšího žebříčku časopisu Fortune je ING z hlediska tržeb největší finanční institucí na světě.

Tiskové informace:

Alexandra Gjurić, tisková mluvčí